preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Muzej u školi.
 
 
 
 
 
 

Sačuvajmo kulturnu baštinu Grubišnog Polja.

 

Škola je obrazovna ustanova, a učitelji su po svojoj vokaciji svestrani. Voditelj projekta je Gordan Vukić, profesor povijesti i filozofije, između ostalog grafički i web dizajner. Voditelj iza sebe ima već jedan uspješno završen projekt. Napisao je  E-povijest Pakračko-Lipičkog područja. Projekt je financiralo ministarstvo znanosti a kroz rad povijesnog društva Pakrac-Lipik. To je knjiga u PDF formatu, javnosti dostupna na CD-u u knjižnicama Pakraca i Lipika te na web stranicama općine  Sirač. Autor je cjelokupnu povijest Pakraca i Lipika „skupio“ na jednom mjestu. To djelo nije znanstveno, što nije bio ni cilj. Ali je mnogim pomoglo  pri znanstvenim istraživanjima. Znači ispunjen cilj i svrha i opravdano potrošeno 15 000 kn Ministarstva.

Cilj projekta je sačuvati kulturnu i povijesnu vrijednost koja se nalazi na prostoru bivše općine Grubišno Polje. (Mjesto dodira Bilogore i Zapadne Slavonije). Multimedijom učiniti je dostupu svima, afirmirati širu javnost, što će konačno dovesti do formiranja muzeja u sklopu škole. Učenici će biti uključeni u realizaciji projekta, na taj način suvremenom  informatičkom tehnologijom  sudjelovat će u znanstvenim istraživanjima. Uspijemo li  formirati muzej, bavit ćemo se  i izdavačkom djelatnošću. ( E-povijest Pakraca i Lipika  biti će tiskana, još dvije knjige su u „rukopisu“).

Plan rada.  Prvi korak je obraditi postojeću literatura. F. Škiljan i njegova Nestala baština Zapadne Slavonije okosnica literature. Herout je pisao o Velikim  Zdencima, a grupa autora je  pisala o doseljenju Čeha (Ivanovo selo). Fotografirati, izvršiti video snimanje povijesnih lokaliteta i zanimljivosti GP. Te uzeti intervju   relevantnih osoba. Surađivali bi s srednjom školom i etno kućom u Ivanovom Selu. Od tako obrađenog materijala bila bi stvorena multimedijalna knjiga u ibook Autor (Apple softver).

U konačnici rezultat rada bi dovelo  formiranja muzeja koji se sušna potreba  GP. Te učenike koji imaju  iskustva u istraživačkom radu i i informatičkoj tehnologiji

E - DNEVNIK

Slikovni rezultat za e dnevnik

Testna verzija je dostupna na poveznici 

https://e-dnevnik-test.skole.hr


Školska kuhinja

e-Potvrde za učenike

DRVOKOD


Energetska obnova

CENTAR ZA INFORMIRANJE I SAVJETOVANJE

Oglasna ploča

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 4. 2015.

Ukupno: 273156

Forum

TražilicaAnketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju