preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica danas - moderna knjižnica

Knjižnica je smještena u prizemlju škole, na samom kraju hodnika, u prostoru od 63, 70 m2. Knjižni fond posjeduje 7891 knjigu, 92 jedinice AV građe, 15 CD-a, 25 DVD-a, a godišnje prima 7 naslova časopisa. Knjižnica nabavlja lektirna djela,  knjižnu građu hrvatske i svjetske književnosti te djela znanstvene i stručne literature, časopise za učenike i nastavnike te AV građu za učenike i nastavnike. AV opremu knjižnice čine: TV, radio, jedno računalo za učenike; nedostaju projektor, DVD, više računala za učenike.

Knjižnica surađuje s kulturnim ustanovama Grada i Županije, Županijskom matičnom službom, te sudjeluje u međuknjižničnim razmjenama na razini Grada i Županije.

U knjižnicu je upisano ukupno 463 člana, od čega je 427 učenika i 36 nastavnika. Učenici i nastavnici Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića opsluživani su lektirnom građom, kao i stručnom literaturom. U knjižnici učenici provode slobodno vrijeme, igraju se, uče, izrađuju prigodne panoe, plakate i izložbe.

U knjižnici je zaposlena Ana Delić, prof. hrvatskog jezika i dipl. knjižničarka, VSS, na puno radno vrijeme.

Knjižničarka vodi Mlade knjižničare i Novinarsku družinu te Kulturno-umjetnički klub škole.

Mladi knjižničari pripremaju Nacionalni kviz čitanja, izložbe i panoe u Mjesecu hrvatske knjige, vode Klub čitatelja, sređuju police i rade s korisnicima, priređuju susrete s književnicima, sudjeluju u pripremi školskih LiDraNa, organiziraju projekt Jemeršićevo proljeće, predlažu učenicima knjige za čitanje kao i lektirne prikaze, itd.

Novinarska družina prati sve novosti u školi i Gradu. Vijesti objavljuje na web stranici škole. Uređuje školski list Labudići (zadnje dvije godine predložen na državnu smotru LiDraNo) i zidne novine. Sudjeluje u radio-emisijama grubišnopoljskog radija (jednom mjesečno), itd.

Kulturno-umjetnički klub škole organizira i prati kulturna događanja u školi i Gradu – obilježavanje Imena Marijina (Marinje), Dana mira, Dječjeg tjedna, Međunarodnog dana učitelja, Dana neovisnosti RH, Mjeseca hrvatske knjige, Dana kruha, Dana grada, Međunarodnog dana tolerancije, Dana sjećanja na Vukovar, Svetoga Nikole, Božića, Dana međunarodnog priznanja RH, Valentinova, Dana hrvatskoga jezika, Dana župe (Josipovo), Uskrsa, Jemeršićeva proljeća, Dana škole, Dana Europe, Majčinog dana, Cvjetnoga korza, Dana državnosti, itd.

Kulturno-umjetnički klub, kao i cijela škola, uključili su se i u projekt Marijinih obroka s ciljevima razvijanja svijesti učenika da dobrim djelima postaju bolje osobe, razvijanja poštovanja prema dostojanstvu svakog ljudskog bića, osvještavanja važnosti obrazovanja.

Važno je spomenuti uređivanje i oslikavanje školske knjižnice koje je započelo tijekom ove školske godine - 2014./2015. Učenice 8.a razreda (Marta Bijelić, Elizabeta Delić, Maja Kalac, Leona Ringel) ocrtale su zidove knjižnice. Humanitarnim akcijama koje su potaknule ravnateljica i knjižničarka skupljen je novac za obnovu školske knjižnice te su kupljeni laminat, radni stol i stolac, trakaste zavjese i tepisi. Učenici su pomogli i u namještanju knjižnice kako bi se omogućio lakši daljnji rad i učenici imali svoj kutak.

Link na katalog knjižnice: https://library.foi.hr/lib/230?fbclid=IwAR3XydLNB206jPu05sHxtGSTICoAhtAa2YEY03JuJP1E8ZO6zFgCnzgt7WA

Loše stanje u knjižnici - prije

Prije

Loše stanje knjižnice

Uređivanje knjižnice

Uživanje u, još uvijek ne posve sređenoj, knjižnici

Knjižnica u novom ruhu

  WP 20150309 002.jpg

NOVOSTI U KNJIŽNICI


E - DNEVNIK

Slikovni rezultat za e dnevnik

Testna verzija je dostupna na poveznici 

https://e-dnevnik-test.skole.hr


Školska kuhinja

e-Potvrde za učenike

DRVOKOD


Energetska obnova

CENTAR ZA INFORMIRANJE I SAVJETOVANJE

Oglasna ploča

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 4. 2015.

Ukupno: 273157

Forum

TražilicaAnketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju